Sunday, February 5, 2012

Stress.

Tänapaevases täiesti hullu tempoga elus stress - on see, mis mõjutab meid iga päev. Stress on inimese organismi vastus vaevanõudvale või ähvardavale situatsioonile. Kõige sagedamini stress ootab just meid, õpilasi ja üliõpilasi. Koolis õppides te saaksite tihti kuulda kaebusi pea- ja kõhuvalude, higipeopesade peale. See juhtub kui pead mõned eksamid sooritada või lihtasalt ei oleme mõneks tööks valmis, võivad ilmuda ka isiklikud probleemid sõpradega või sugulastega. Kõik see takistab keskendumist.
Aga mitte kõik õpilased tunnevad suurt ülekoormust või stressi. Minul ei vedanud, seepärast olen üks liiga närvilistest. Ja tahaksin teiega jagama kuidas mina ise stressiga toime tulen.
Kõigepealt räägin natuke sellest, mis stressi tekitab. Selle vältides te saate ennast paremini tunda. Siin on mõned nõuanned.
Tee võimalikult ainult seda milles sa kindel oled. Õpi lükata ettepanekuid, millega sa ei saa hakkama. Tee endale vahetunde, jaluta natuke või maga, käi trenni, kuula natuke lemmikmuusikat. Proovi toituda paremini, väldi suitsetamist ja alkoholi tarbimist. Räägi oma sõbrale või vanematele oma mõttetest ja hirmudest. Ja kindlasti püüa teha üks kõik millised absurdsed stressisituatsioonid naeruks. Naer vähendab stressi.

No comments:

Post a Comment