Monday, December 10, 2012

Graafiku analüüs.

     AS Fondes Konsultatsioonid püüdsid välja selgitada milline on inimeste suhtumine oma töösse. Uuringu korraldati nii Eestis, kui Soomes, et võrrelda ja saavutada objektiivsemat tulemust. 

     Uuringu käigus selgus, et tegurid, mis kujundavad inimeste suhtumist töösse on üsna arvukad ja täiesti erinevad aga ettaarvatavad. Mõlemad soomlased ja eestlased peavad kõige tähtsamaks suhteid töökaaslastega, keskmiselt 20% küsitletud töötajatest arvavad nii. Ühine arvamus on soomlastel ja eestlastel ka ülemustega suhete puhul. 17% mõtlevad, et see on tähtis. 
     Ülejäänud tegurid eristuvad. Auahsete eestlaste jaoks on kõige tähtsamad tunnustus, töötasu ja suhted töökaaslastega. Soomlased aga arvavad, et töö vastutusrikkus, saavutused ja suhted töökaaslastega on palju olulisemad. Kõige vähem küsitletud eestlastest peavad karjääri tähtsaks teguriks, soomlaste arvates on aga see töötasu. 

     Arvan, et iga inimese motivatsiooni tõstmiseks peab olema isiklik, individuaalne juurdeminek, kuid see ei ole tavaliselt võimalik. Ütlen lihtsalt, et iga hästi tehtud töö eest peab olema sama hea autasu. Vaatamata inimeste individuaalsetele omadustele uuring näitas kõige tähtsamat, et inimestele oleks mõnusam ja mugavam tööd teha, peab olema sõbralik õhkkond ja meeldivad suhted  kollektiivis.

No comments:

Post a Comment